Herschrijf de herinnering na het trauma en laat overtuigingen die jou belemmeren los

Matrix Reimprinting

Matrix Reimprinting verfijnt de methodes van EFT en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Wat jou emotioneel bewust of onbewust nog steeds belemmert na een traumatische herinneringen kan met MR overschreven worden zonder het trauma te herbeleven of erover te praten.

Met EFT neem je de emotionele lading van een herinnering weg, met Matrix Reimprinting stap je de herinnering na het trauma binnen om deze positief te veranderen. Dit gebeurt samen met een consulent op een veilige en professionele manier.

“Rewrite your past, transform your future”
– Karl Dawson, grondlegger van Matrix Reimprinting

Voordelen

  • Vult EFT verder aan met positieve overtuigingen
  • Lokaliseert pre-bewuste trauma’s (voor 6 jaar) die je je niet direct kunt herinneren
  • Een effectieve, unieke en liefdevolle benadering tot een gekwetst stuk van jezelf
  • Toegankelijke en milde methode zonder het trauma te herbeleven of erover te praten
  • Geeft nieuwe bronnen van energie en inzichten

Hoe werkt het?

Wat we meemaken, zeker op heel jonge leeftijd, vormt de bril waarmee we naar de dingen kijken. Deze bril zijn onze kernovertuigingen die onze gedachten sturen en emoties en chemische reacties uitlokken in ons lichaam.

Negatieve kernovertuigingen zoals “ik ben niet goed genoeg”, vinden vaak hun oorsprong in traumatische gebeurtenissen (klein en groot), soms ook zonder dat we het beseffen.

Met Matrix Reimprinting keer je terug naar het moment waarop deze negatieve kernovertuiging werd gevormd, ga je in gesprek met dat deel en herschrijf (reimprint) je de kernovertuiging naar een positieve. De overtuiging “ik ben niet goed genoeg” kan zo transformeren naar “ik ben waardevol”.

Deze verandering gebeurt tot op het celniveau en steunt op de epigenetica.

Epigenetica

Epigenetica is een zeer jonge maar met studies onderbouwde wetenschap die aantoont dat we onszelf op genetisch vlak kunnen sturen met wat we denken en doen, door voeding en omgeving... Onze cellen functioneren beter of slechter onder invloed van bepaalde factoren wat weer effect heeft op hoe we ons voelen. Matrix Reimprinting verandert de manier van denken.

10 jaar Matrix Reimprinting

MR bestaat dit jaar 10 jaar. In Engeland is de techniek al meer bekend dankzij het werk van Karl Dawson, één van de 29 EFT-masters. Matrix Reimprinting is een revolutionaire techniek die perspectieven brengt in de verwerkingsprocessen bij traumaonderzoek en epigenetisch onderzoek.

Vlaanderen telt nog maar een handvol consulenten die professioneel leerden werken met Matrix Reimprinting.